Over Patricia

Levensfotograaf

afscheidsfotografie levensfotografie gediplomeerd blog schoolfotografie patricia petrick fotografie levensfotograaf afscheidsfotograaf west-friesland noord-holland hoorn venhuizen hem enkhuizen

Over Patricia

Levensfotograaf

Ik ben Patricia, getrouwd, moeder van twee kinderen en ik woon in Hoogkarspel.

In 2011 ben ik officieel begonnen als fotograaf. Sindsdien is het een zoektocht geweest naar waar ik nu als fotograaf sta. Ik leg de levensmomenten vast, die we willen blijven herinneren. Het is niet te beschrijven, maar dit is echt mijn roeping. In ene kreeg ik een inzicht dat ik afscheidsfotograaf wilde worden. Toen ben ik de opleiding Afscheidsfotografie gaan doen. Dit voelde voor mij zo goed; een nieuw pad in mijn leven.

Mijn hele leven lang ben ik een helper. Ik help dan ook mensen de momenten beseffen waar ze in zijn. Ze bewust maken hoe het leven op dit moment is. Mijn missie is zoveel mogelijk families te helpen om tastbare herinneringen te maken door middel van fotografie.

Waardevolle momenten bereid je niet altijd van te voren helemaal voor,. Ze zijn echt in het moment en dat is juist waar ik dan bij kom.

Omdat je die momenten niet kunt voorbereiden, hoeft het ook niet perfect te zijn. Imperfectie trekt mij. Iedereen heeft iets moois.

Ik zie de schoonheid in kleine dingen, in die imperfecte dingen, die iemand maken tot wie die is of wanneer het daglicht door de ramen schijnt.

Op school al was ik bezig met fotografie, beeldvorming. Ik heb dan ook nog in de authentieke doca-ruimtes foto's ontwikkeld.

Als ik voor jou aan de slag ga als fotograaf, dan krijg jij tastbare herinneringen van waardevolle, speciale momenten en warme herinneringen uit jouw leven. Of dat nou de schoolfoto's van je kinderen zijn of het afscheid van je moeder. Er zijn zoveel mooie momenten om vast te leggen en die leg ik met liefde voor je vast.

Ervaringsdeskundige

Inmiddels ben ik zelf ook ervaringsdeskundige na het overlijden van mijn moeder. En weet ik hoe het voelt om een dierbare te verliezen. Uiteindelijk heelt de liefde en hebben ook wij van het afscheid waardevolle foto's ontvangen. Het is zo fijn om het gesprek te starten met elkaar en de herinnering levend te houden. De liefde die er die dag was. Voor mij is het bovendien een bevestiging hoe krachtig ik hierdoor heen ben gekomen. Dit gun ik iedereen. Wil je hier meer over weten, lees vooral mijn verhaal in mijn blog.

Fotografie is de rode draad in mijn leven,

ik ben ermee opgegroeid

Sinds 2007 heet ik Patricia Petrick-Dekker. Vaak denken mensen dat ik met z'n tweeën fotografeer. 

Ik doe elke week aan yoga, zodat ik weer ontspannen ben.

Ik hou van gezelligheid maar kan ook op momenten introvert zijn. Op mezelf.

Gezonde nieuwsgierigheid is mij niet vreemd. Ik wil veel leren.

Het liefst ben ik buiten in de natuur. Dan geniet ik in de tuin van mijn paarse plantjes. Of lekker op het water met onze boot.

Ik ga graag vroeg uit bed.

Ik kan intens genieten van een zonsopgang en -ondergang.

Vraag me niet waarom maar ik heb iets met het cijfer 3.

Imperfectie is voor mij schoonheid. Het mooiste wat er is.

afscheidsfotografie levensfotografie gediplomeerd blog schoolfotografie patricia petrick fotografie levensfotograaf afscheidsfotograaf west-friesland noord-holland hoorn venhuizen hem enkhuizen